PROFESYONEL DÜĞÜN
FOTOĞRAFÇISI NASIL OLMALI?

profesyonel düğün fotoğrafçısı nasıl olmalı

Profesyonel Düğün Fotoğrafçısı Nasıl Olmalı?

Profesyonel düğün fotoğrafçısı olmak için zorlu bir yoldan geçmeniz gerekiyor. Günümüzde dijital makinelerin sunduğu rahatlık nedeniyle herkes kendisini düğün fotoğrafçısı olarak ilan edebiliyor. Dolayısıyla mesleğin imajı ve saygınlığı zedeleniyor.

Profesyonel düğün fotoğrafçısı olmak için öncelik olarak eğitim almak gerekiyor. Temel fotoğrafçılık eğitimi dışında bir de düğün fotoğrafçılığının tekniklerini ve püf noktalarını öğretecek, sektörde deneyimli kişilerin verdiği eğitimlere katılmak gerekiyor.

PROGRAM EĞİTİM TAKVİMİ EĞİTMENLER

Eğitim sonunda ise sektörde pişmek için fotoğraf ajanslarında ve düğün organizasyonu firmalarında çalışmak gerekiyor. Fotoğrafçıyı profesyonelliğe götüren bu süreçte yapılması gerekenler ise şunlar oluyor:

  • Dış mekan çekim deneyimi kazanmak

Profesyonel düğün fotoğrafçısı dış mekan çekim tekniklerinde kendini geliştirmelidir. Çünkü düğün çekimlerinin büyük bir çoğunluğu dış mekanda yapılmaktadır. Stüdyodaki standart çekimlerin yerine, dış mekanda standart üstü çekimlere imza atmak gerekmektedir. Otomatik modlu makineler ve Photoshop çoğu zaman fotoğrafçıyı kurtarmaz.

  • Hangi ekipmanın ne zaman kullanılacağını bilmek

Profesyonel düğün fotoğrafçısı gerektiğinde açık alanda yüksek wattlı ışıklar kullanarak fotoğraflarda harika görüntüler yakalayabilir. Kısa reflektörlerle kendini kandırmak yerine paraflaşlar kullanabilir, hangi makineyi ve ekipmanları yanına alması gerektiğini bilir.

profesyonel düğün fotoğrafçısı

  • Çekeceği tüm pozları önceden bilmek

Profesyonel bir düğün fotoğrafçısı çekeceği tüm pozları önceden bilir. Çekime gitmeden önce mekanı en ince ayrıntısına kadar öğrenir. Çiftimizi tanır, onların yaşam tarzlarına ve aralarındaki bağlılığa vurgu yapacak pozları belirler. Doğaçlama pozların yanında tabletinde her zaman çekeceği tüm pozların listesi bulunur. Mekana uygun pozları da aklında taşır. Şemsiye, gözlük, balon, çiçek vb. şeylere ihtiyaç duymaz, kompozisyon yaratmayı bilir.

  • Işığı kullanmayı bilmek

Düğün fotoğrafçısı olmak için ışığı iyi kullanmak gerekiyor. Profesyonel düğün fotoğrafçısı dış mekan çekiminde en az bir normalde iki ayrı dış mekan paraflaşı kullanması gerektiğini bilir. Aynı zamanda doğadaki ışıktan nasıl yararlanacağı fotoğrafçının başarılı olup olmayacağını ve bu meslekte ne kadar tanınacağını belirlemektedir. Fotoğrafçı güvenilir olmayan, adı sanı duyulmamış markaları tercih etmez, kısacası paraya kıyar.

  • Manuel değerlere hakim olmak

Profesyonel düğün fotoğrafçısı nasıl olmalı derseniz; ISO, enstantane ve diyafram değerlerine hakim olmalı deriz. Makinedeki tüm manuel değerlere hakim olan fotoğrafçı, ne değişiklik yapması gerektiğini iyi bilir. Değişen ışık şartlarına göre çok hızlı bir şekilde ışıkları doğru konumlandırıp sonucu hesap edebilir. Elde taşınan bir metrelik reflektör sadece güneşi karşına aldığında işe yarayacağı için dış mekanda çok kullanışsız bir araçtır. Bunu bilmeyen fotoğrafçıya, düğün fotoğrafçısı denmemelidir. Düğün fotoğrafçılığı kolay bir meslek değildir.

  • Mekana ve tekniğe göre ekipman kullanmak

Profesyonel düğün fotoğrafçısı hava şartlarına göre filtreler kullanabilmelidir. Mekana ve tekniğe göre ayrı ayrı üst seri objektif takımını da her an çantasında bulundurmalıdır. İyi çekilmemiş bir fotoğrafı Photoshop ile kurtarmaya çalışmamalıdır. Dış mekanda tüm profesyonel ayrıntılar kullanılarak çekimi yapılmış bir fotoğraf, doğallığını etkilemeyecek şekilde düzenlenebilir.

profesyonel düğün fotoğrafçıları

  • İletişim gücü kuvvetli olmak

Profesyonel düğün fotoğrafçıları iletişim kurmayı iyi bilmelidirler. Stresli ve heyecanlı gelin – damat adaylarıyla uğraşmak her zaman kolay değildir. Ne istediklerini dinlemek ve isteklerine karşılık vermek gerekir. Bunu yaparken de ikna edici olmak, olmayacak şeyi vaat etmemek gerekir. Stresli çiftimizi anlayışla karşılayabilen, onlara beğenecekleri kareler sunabilen fotoğrafçılar başarılı olmaktadır. Çiftlerle iletişim kurmak oldukça önemlidir.

  • Yaratıcı ve farklı olmak

Daha önce de söylediğimiz gibi fotoğraf makinesi alan herkes düğün fotoğrafçılığında soyunabiliyor. Bu nedenle kişinin rakiplerinden farklı olması önem kazanıyor. Yaratıcılık ve sanatsal bakış açısı da düğün fotoğrafçılığında önemli bir hal alıyor. Ormanda, koruda, sahil kenarında ya da köşklerde fotoğraf çekmekle iş bitmiyor. Herkesten farklı olanı sunmak için fotoğrafçının yaratıcılığını geliştirmesi gerekiyor.

Profesyonel düğün fotoğrafçısı her zaman farklı teknikler üzerinde deneme yapmalı, eğitimler almalı ve kendini geliştirmelidir. Aynı zamanda portfolyosunu iyi hazırlamalı, sosyal medyayı kullanmalı, kendini tanıtmalıdır. Deneyimini artırdıkça daha çok tercih edilecektir.

BİLET AL TAMAMLANAN EĞİTİMLER BİZE ULAŞIN