ÇİFTLERE POZ VERDİRMENİN
İPUÇLARI – DÜĞÜN
FOTOĞRAFÇILIĞI

çiftlere poz verdirmenin ipuçları

Çiftlere Poz Verdirmenin İpuçları – Düğün Fotoğrafçılığı

Düğün fotoğrafı pozları, bir fotoğrafçının iyi olup olmadığını en iyi gösteren unsurdur. Her çiftin aklında düğün fotoğraflarına dair fikirler olsa da fotoğrafçının bu fikirlerin üzerine yeni fikirler katmalarını ve özgünlük yaratmalarını isterler. Tüm fotoğraflarının kaliteli ve kusursuz olmasını beklerler ve bu durum çiftlerin en büyük hakkıdır.

Düğün fotoğrafçılığında kompozisyon ve kareografi, fotoğraf sanatçısının yaratıcılığına ve kompozisyon bilgisine bağlı olarak sınırsız sayıda çeşitlendirilebilir. Çiftlerin beğeneceği şekilde fotoğraf çekmek, düğün fotoğrafçısının asli görevidir. Fotoğrafçı bu görevi yerine getirirken her zaman rahat değildir. Sürekli çift fotoğrafı çekmek özel kompozisyonlar üretmekte sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle çift ile önceden tanışıp onların tarzına göre çekim yapmak gerekir.

PROGRAM EĞİTİM TAKVİMİ EĞİTMENLER

Kompozisyonun Önemi

Düğün fotoğrafçılığında çiftlere poz verdirmekten önce kompozisyon yaratmak önemlidir. Fotoğrafın en iyi ve özgün şekilde çekilmesi için doğru kompozisyon seçimi şarttır. Gelin ve damadın meslekleri, yaşam tarzları, istekleri ve beklentileri kompozisyon üzerinde etkilidir. Aynı zamanda fotoğraf çekilecek mekan da fotoğrafların kalitesini belirlemektedir. Bu aşamaları eksiksiz tamamlayan her fotoğraf sanatçısı istenen kareleri yakalamış olacaktır. Yaratıcılığın ve tekniğin kompozisyonda çok çok önemli olduğunu unutmamak gerekir.

düğün fotoğrafı pozları

Poz Verdirmenin İpuçları

Düğün fotoğrafçısı çiftlerle düğün gününden önce yüz yüze tanışmalı, taleplerini ve beklentilerini dinledikten sonra tüm pozları önceden hazırlamalıdır. Doğaçlama fotoğrafın etkisini de göz önünde bulundurması gereken fotoğrafçı hazırlık yapmadan da hiçbir çekime başlamamalıdır.

Düğün fotoğrafçısı, aynı zamanda aksesuardan, çiçekten, ağaçtan, gözlükten, kağıtlara yazılmış notlardan çok yaratıcılığından nasiplenmelidir. Sonrasında ise çiftlere poz verdirirken iletişimin gücünden yararlanmalıdır. Gelin ve damat adayını iyi anlamak, taleplerine karşılık verebilmek, hoşgörü, saygı ve samimiyet gösterebilmek fotoğrafçının sahip olması gereken özelliklerdendir.

Gelin ve damadın stresini ve heyecanını anlayışla karşılaması gereken fotoğrafçılar, onları sakinleştirecek şekilde çalışmalı ve memnuniyetlerini sağlamalıdır. Poz verdirmenin ipuçları arasında şunlar yer alır:

  • Gelin ve damat adayları ile çekim öncesi muhabbet edin.
  • Çiftlerin hobilerini ve yapmaktan hoşlandıkları aktiviteleri öğrenin.
  • Fotoğraf çekerken onlarla konuşun.
  • Streslerini giderecek ve ilgi çekecek konulardan bahsedin.
  • Onları güldürün.
  • Sonuçları göstererek mutlu olmalarını sağlayın.
  • Görünmez olmaya çalışın.
  • Diledikleri gibi hareket etmelerini sağlayın. Ancak yönlendirmenizi de yapın.
  • Gözlere, mimiklere ve ellere odaklanın.

Doğru iletişimi kurduğunuzda poz verdirmenin de zor olmadığını göreceksiniz. Dolayısıyla ortaya her iki tarafın da beğeneceği fotoğraflar çıkaracaksınız.

düğün fotoğrafları

İletişim Kuramazsanız Yandınız!

Düğün fotoğrafçıları için iletişim kurabilmek oldukça mühim bir konu. Profesyonel fotoğrafçı olarak nitelendirilen çok sayıda kişinin karşısındaki ile konuşma ve anlaşma kabiliyetine sahip olmadığı bilinen bir gerçek. İletişime kapalı fotoğrafçılar ile ne şekilde çalışmak mümkün olur siz düşünün. Düğün fotoğrafçılığı yapmak için iyi bir iletişimci olmak gerekecektir.

Verilen pozlara yansıyan bu durumda istenilen sonuçların elde edilmesi söz konusu bile olmaz. Çiftleri yönlendiremeyen, tabiri caizse burnundan kıl aldırmayan, taleplere karşılık vermeyen düğün fotoğrafçıları ile çalışmak eziyet olur.

Gelin ve damada dostça yaklaşacak, beklentilerini öğrenip çözümler sunacak fotoğrafçılar her zaman tercih edilirler. Dolayısıyla sizin de böyle bir fotoğrafçı olmanız gerekir. İletişim kurarak çiftlerin gönüllerine girmeli ve güvenlerini kazanmalısınız. Gelin ve damat adaylarının hassasiyetlerini anlamalı, iletişim kurması zor olan çiftlere anlayışla yaklaşmalısınız. Saatlerce poz vermeye katlanmaları için onları motive etmelisiniz. Sonrasında muhteşem fotoğraflar çekmeniz kolaylaşır.

BİLET AL TAMAMLANAN EĞİTİMLER BİZE ULAŞIN